0
Hakkebøffer med stegte gulerødder, chimichurri og lun kartoffelsalat

Hakkebøffer med stegte gulerødder, chimichurri og lun kartoffelsalat

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Klassikere med et twist
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Chimichurri er en grøn salsa, der er fantastisk at dyppe grillet kød i.

I Argentina, hvor denne sauce stammer fra, serverer man aldrig kød uden en skål Chimichurri på siden!

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

små kartofler
0 min.
Kartofler

Skrab/skrub kartoflerne, og kog dem i vand med godt med salt i ca. 15 min. Dræn vandet fra, og lad kartoflerne trække i 5 min. under låg.

Skær kartoflerne i skiver, og kom dem i en stor skål. Drys straks med salt og peber, og vend rundt.

grov Dijon sennepchimichurri krydderibredbladet persille
1 min.
Dressing

Rør en dressing sammen af den grove sennep og lidt god eddike (fx rødvinseddike eller balsamico). Pisk dobbelt mængde af din bedste olivenolie deri samt ca. halvdelen af chimichurri-krydderierne. 

Pluk, skyl og hak persillen, og vend den i chimichurri-dressingen.

Smag dressingen til med salt, peber og lidt sukker.

hakket oksekødchimichurri krydderigulerødderrødløg
10 min.
Kød og gulerødder

Skrub eller skræl gulerødderne, del dem på langs, og vend dem med lidt god olivenolie, salt og peber.

Rør det hakkede kød med det sidste chimichurri-krydderi samt lidt salt, og form 1 hakkebøf pr. pers.

Steg bøfferne og gulerødderne i 2-3 min. på hver side på en pande i olie og smør.

Pil og snit rødløg, så fint du kan.

Vend de grillede gulerødder sammen med de lune kartofler, de snittede rødløg og chimichurri-dressingen.

30 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Bonusinfo

Chimichurri krydderi indeholder:

25% Tørret oregano, 25% spidskommen, 20% korianderfrø, 10% sort peber, 10% paprika flager, 10% chili flager

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?