0

Hakkebøffer rørt med rødbede, hvidløg og rosmarin på sprød salat af fennikel, agurk og avokado med græskarkernedressing

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Bøffer: Skræl rødbederne og riv dem fint. Pil hvidløgene, pluk rosmarinen og hak begge dele fint. Rør kød, rødbeder, hvidløg, rosmarin og oregano godt sammen med 3 spsk. olie, salt og peber. Form bøfferne til 4 store eller 8 små hakkebøffer og krydr med lidt ekstra salt og peber. Varm et skvæt olie godt op på en pande og læg bøfferne på. Skru ned og steg videre ved middel varme til bøfferne er møre og gyldne.

Salat: Rist græskarkernerne gyldne i 1 spsk. olie. Kom dem i en foodprocessor sammen med eddike, sennep, honning, ½ dl olie, et godt nip salt og lidt friskkværnet peber. Kør det sammen til en helt fin og glat dressing og smag til. Skyl salaten og slyng den tør. Snit fennikel og rødløg i papirstynde skiver – brug gerne et mandolinjern. Flæk agurken på langs, skrab den bløde kerne væk og snit agurken i tynde skrå halvmåner. Halver avokadoerne, fjern skal og sten og skær resten i både. Vend salat og fennikel sammen med 1 spsk. dressing og bred det ud på et fladt fad. Fordel agurk, avokado og løgskiver ovenpå og dryp med dressingen. Server straks.

Server sammen med ovnbagte kartoffelbåde og/eller groft brød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?