0
Hakkedrenge med violet spidskål, syltede rødløg, polenta og tomatsovs

Hakkedrenge med violet spidskål, syltede rødløg, polenta og tomatsovs

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går igang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hakket oksekød 3-6%
1 min.
Forbered kødet

Form en hakkebøf pr. person, krydr det med salt, og lad det stå til senere.

rødløg
5 min.
Sylt rødløget

Pil løget, hak det fint, og vend det godt rundt med 2 spsk. eddike pr. person og lidt salt.

Skagenfood tomatsugo
10 min.
Opvarm sovsen

Kom tomatsovsen i en kasserolle, og varm den op ved middel varme.

Smag til med salt og peber.

rødt spidskål
15 min.
Kog kålen

Sæt en kasserolle med saltet vand over at koge.

Skær kålen i kvarte, og kog den i ca. 1 min. lige før servering.

Krydr med salt og peber, og anret rødløget henover.

polenta, tilberedt
20 min.
Steg kødet og polentaen

Varm en pande op ved høj varme.

Steg kødet i 1 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. på hver side, indtil det får godt med farve på begge sider. Kødet skal stadig være blødt, når man prikker til det på midten. Hvis det er for hårdt, bliver kødet for tørt.

Skær polentaen i ca. 2 cm tykke skiver. Tag kødet af panden, og steg polentaskiverne, indtil de får godt med farve på begge sider. Krydr dem med salt og peber. 

30 min.
Anretning

Servér kødet med polenta, kål og tomatsovs.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
560 kcal
Fedt:
13,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,7 g
Kulhydrat:
70,5 g
heraf sukkerarter:
11,3 g
Kostfibre:
6,2 g
Protein:
42,5 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?