0
Hakket oksekød i cremet rød karry med kokos, ris og peanuts

Hakket oksekød i cremet rød karry med kokos, ris og peanuts

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Asiatisk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Super nem og cremet comfort food. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

jasminrissquashhakket oksekødrød karrypastakokosmælklime
1 min.
Ris og oksekød

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.

Riv squash groft, og sautér den i olie på en stor, varm pande i ca. 1-2 min., den skal ikke tage farve.

Kom hakket oksekød på, og steg til kødet er brunet og gennemstegt. Tilsæt rød karry (smag evt. til undervejs) og kokosmælk, og lad det hele koge op.

Smag til med salt, limesaft og et nip sukker, og lad det simre stille og roligt i 4-6 min. 

hjertesalatforårsløgrødløgpeanuts
15 min.
Topping

Snit salaten fint, og hak forårsløg og rødløg fint.

Hak peanuts. 

23 min.
Anretning

Anret ris i dybe tallerkener, top med kødet, lidt salat, forårsløg, rødløg og peanuts, og nyd straks med resten af salaten ved siden af. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?