Kød og grøntsager: Hak skalotteløg og hvidløg fint og sauter dem i en smule olie. Tilsæt hvidvinen og lad det koge ind til næsten ingenting. Blend tomaterne fint og kom dem i gryden sammen med sukker, oregano og finthakkede rosmarinblade. Lad saucen koge ind til en cremet konsistens og smag til. Del squashen i kvarte på langs og snit dem i ½ cm tykke stykker og skær champignonerne i skiver. Rist oksekødet gyldent på en pande og kom det i tomatsaucen. Hæld lidt olie på panden og rist squash og champignon let gyldne deri. Rør også dem i saucen og smag til.
Polenta: Hæld 1 liter vand i en tykbundet gryde og kog op. Tilsæt smørret og lidt salt og drys polentamelet i under kraftig piskning. Skru ned for varmen og lad polentaen simre i 5 min. under stadig omrøring. Rør parmesanosten i og smag til med salt. Polentaen skal være blød som kartoffelmos - så rør evt. mere vand i hvis nødvendigt.
Server sammen med en sprød grøn salat og godt italiensk brød.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften