
Sæt en gryde med saltet vand over at koge. Nip top og bund af bønnerne, og sæt dem over at koge, så det passer med, at de kan nå at koge 5-7 min. inden servering.
Pluk bladene fra stokken på salaten, og hak tomat, løg og svampe groft.
Kom salat, tomat og løg i en skål til servering.
Varm en pande op ved høj varme. Steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. uden for meget omrøring, indtil kødet har fået godt med farve. Krydr godt med salt og peber.
Steg efterfølgende svampene i stegefedtet fra kødet, indtil de bliver helt bløde. Krydr svampene med salt og peber.
Bland mayonnaise og tomatpure. Smag dressingen til med salt og peber.
Bag eller rist brødet som angivet på pakken.
Byg pitabrødene som ønsket, og servér bønnerne til.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften