Pandekager: Skræl kartoflerne, del dem i grove stykker og kog dem møre i usaltet vand. Hæld vandet fra og lad dem dampe tørre. Mos kartoflerne og pisk 3 spsk. smør, mælk og 1 fed presset hvidløg i. Krydr med salt og peber og lad mosen køle af til den kun er lun. Snit 3 forårsløg tyndt og rør dem i sammen med osten. Form mosen til små tykke pandekager, vend dem grundigt i raspen og lad dem hvile en time i køleskabet. Steg dem gyldne på begge sider i olie ved middel varme og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
Dressing: Snit 2 forårsløg i tynde skiver og hak 1 fed hvidløg fint. Bland begge dele med cremefraiche, tabasco, salt og peber og smag til.
Majs: Kom basilikummen i en foodprocessor med 3 spsk. smør og kør til det er helt grønt. Snit 1 fed forårsløg i tynde skiver og dræn evt. majsene (hvis de er fra dåse). Rist majsene i en smule olie med salt og peber til de begynder at tage lidt farve. Kom basilikumsmørret ved og sauter yderligere 1-2 min. Smag til, drys med forårsløg og server straks efter.
Kød: Krydr koteletterne med peber og rist dem gyldne og møre i lidt olie 2-4 min. på hver side (afhængig af tykkelse).
Giv en sprød grøn salat og godt groft brød til.
Kommentarer og forslag til opskriften