Rabarberkompot: Kom ½ dl vand, sukker og vaniljesukker i en gryde og kog ingredienserne sammen til en sukkerlage. Rens rabarberne og snit stænglerne i tynde skiver. Kom dem i sukkerlagen, giv det hele et opkog og lad kompotten køle ned.
Spidskål: Trim kålene for grove blade og stok og snit bladene i tynde strimler. Kog dem knapt møre i letsaltet vand og dræn dem godt. Kog fløden op i en gryde med lidt salt og peber til den er let tyknet. Vend kålen i og lad det simre 5 min. til det er varmet godt igennem. Hak dilden, rør den i og smag til med salt og peber.
Kartofler: Skrub kartoflerne godt og kog dem møre i velsaltet vand.
Koteletter: Krydr koteletterne med peber og steg dem gyldne og møre på begge sider i lidt olie.
Server evt. med dampede grønne ærter og godt groft brød til.
Kommentarer og forslag til opskriften