0
Hanoi - Cha ca la vong med torsk, dild og gurkemeje

Hanoi - Cha ca la vong med torsk, dild og gurkemeje

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Cha ca la vong er en af de mest ikoniske retter fra Vietnam.

Skøn, sprød, gurkemeje-marineret fisk med masser af dild og forårsløg - jeg elsker det!

Husk at sørge for, at stege fisken godt sprød, evt. på 2 pander eller over flere omgange!

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

1 min.

 

  1. Skyl risene grundigt. Kom risene i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i ca. 12 min. Hæld overskydende vand fra.           OBS: Vigtigt at overholde tiden, da risene ellers nemt kan klistre. 
  1. Skræl eller skrab skrællen af gurkemejeroden og riv den fint. Pas på: Gurkemeje farver og er svær at få af igen. 
  1. Skyl dilden, og pluk den i store, grove kviste med stilken på. Soignér og del forårsløg i 3-4 cm lange stykker (del dem evt. på langs, hvis de er tykke). Skær chili i tynde skiver. Skræl ingefær, og riv den fint. 
  1. Rist peanuts på en pande, til de er gyldne. Hak de ristede peanuts groft, og drys med lidt fint salt. 
  1. Del fisken i små mundrette bidder. Kom fisken i en skål, og krydr med lidt salt og peber. Vend fisken med gurkemejerod, revet limeskal, 1/3 af fiskesaucen og 1 spsk. hvedemel pr. person. 
  1. Rør en dip af den sidste fiskesauce med limesaft, tilsæt ca. samme mængde sukker som der er væske. Tilsæt chili, ingefær og peanuts. 
  1. Steg de marinerede fiskestykker i rigelig, meget varm, neutral olie. Når fisken er sprød og gylden på den ene side, vendes den. Top fisken med dild og forårsløg, som lige netop skal have varme nok til, at de falder lidt sammen, uden at blive grå og slatne. 
  1. Servér straks. Spis fisk, dild og forårsløg ovenpå ris, og top med dippen. 

Velbekomme!

Kommentarer og forslag til opskriften