0

Harissa-orange-honningstegt kyllingeoverlår med stegte gulerødder og ris

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Nordafrikansk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

jasminris
1 min.
Ris

Tilbered risene efter anvisning på posen. 

kyllingeoverlårharissapasteappelsin
2 min.
Kylling og gulerødder

Skræl gulerødder og del dem i mindre stykker. Gnid kyllingerne og gulerødder med salt og peber. Kom dem i et ovnfast fad, kom harissa, appelsinsaft, 1 spsk. honning (kan erstattes af sukker) pr. person, finthakket hvidløg og revet appelsinskal over. Massér det hele grundigt ind i kyllingelårene og gulerødderne. 

Læg kyllingen med skindsiden opad og steg dem i en 200 grader forvarmet ovn i ca. 35-40 min. Dryp et par gange undervejs lidt af det afsmeltede fedt og marinade henover kyllingen. Efter ca. 20 min., når kyllingen er ved at blive godt gylden, tages fadet ud og dækkes med låg, stanniol eller lign. Steg videre, til kyllingen er mør.

Pas på, det ikke branker. Pga honningen/sukkeret kan det gå hurtigt, derfor er det en god idé at tildække halvvejs.

45 min.
Anretning

Som vist på billedet. 

Bonusinfo

Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?