Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.
Dæk en bradepande med bagepapir.
Skær kartoflerne ud i stave. Spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.
Skær kernerne fra kolben på majsen.
Varm en pande op ved høj varme, og steg majskernerne i 1 tsk. olie pr. person, indtil de får godt med farve.
Skær tomaterne i både, og krydr dem med revet hvidløg, salt og peber.
Vend majskernerne med tomaterne lige før servering.
Form 1 bøf pr. person, drys med harissakrydderi, og vend med rasp.
Varm en pande op ved høj varme. Steg bøfferne i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 2 min. på begge sider, indtil de får godt med farve på begge sider.
Servér kødet med kartofler og salat.
Harissa er egentlig en chilisauce, der bruges i det nordafrikanske køkken. Vi har lavet en tør version, der blot skal blandes med 1/3 af henholdsvis vand, citronsaft og olivenolie. Bland chilipastaen til den konsistens, der passer dig.
Harissa indeholder: 20% sød paprika, 20% spidskommen, 15% chili, 15%koriander, 10% kommen, 10% hvidløgspulver, 10% pebermynte.
Kundekommentarer ()