0

Harissastegte kyllingevinger med forårsløg, stegte kartofler & citron & baslilikum-yoghurt

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Mellemøstlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Hopballe Mølle kylling, vingerharissapastesmå kartoflerhvidløgnye løg med top
1 min.
Kylling, løg & kartofler

Vend kyllingevingerne med halvdelen af harissaen, salt og olivenolie og lad dem stå og hvile lidt mens du laver resten klar.

Del kartoflerne i kvarte, og del hvidløg i hele, upillede fed.

Skær den øverste grønne top af løgene, og del løgene i både. Vend det hele med god olivenolie, og krydr med salt & peber.

Kom kylling din airfryer og steg det i 15 min. ved 200 g. Kom  løg, hvidløg og kartofler ned til kyllingen skru ned på 160 grader og steg til kyllingen er gennemstegt, og kartoflerne er møre og gyldne. Det tager typisk 20 min yderligere. 

NB. Ryst eller vend gerne det hele et par gange undervejs.

græsk yoghurt, 10%basilikumcitron
30 min.
Basilikum-yoghurt

Vend yoghurt med hakket basilikum, citronsaft samt lidt revet citronskal. Smag til med salt, sukker og peber. 

harissapaste
45 min.
Anretning:

Som vist på billedet, evt. med det sidste harissa rørt med en smule mayonnaise, yoghurt eller cremefraiche. 

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?