0
Harissastegte kyllingevinger med nye løg, stegte kartofler & citron & basilikum-yoghurt

Harissastegte kyllingevinger med nye løg, stegte kartofler & citron & basilikum-yoghurt

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Mellemøstlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kyllingevingerharissapastesmå kartoflerhvidløgnye løg med top
1 min.
Kylling, løg & kartofler

Vend kyllingevingerne med halvdelen af harissaen, salt og olivenolie og lad dem stå og hvile lidt mens du laver resten klar.

Del kartoflerne i kvarte, og del hvidløg i hele, upillede fed.

Skær den øverste grønne top af løgene, og del løgene i både. Vend det hele med god olivenolie, og krydr med salt & peber.

Kom kylling din airfryer og steg det i 15 min. ved 200 g. Kom  løg, hvidløg og kartofler ned til kyllingen skru ned på 160 grader og steg til kyllingen er gennemstegt, og kartoflerne er møre og gyldne. Det tager typisk 20 min yderligere. 

NB. Ryst eller vend gerne det hele et par gange undervejs.

græsk yoghurt, 10%basilikumcitron
30 min.
Basilikum-yoghurt

Vend yoghurt med hakket basilikum, citronsaft samt lidt revet citronskal. Smag til med salt, sukker og peber. Kom det i en skål og dryp med lidt god olivenolie.

harissapaste
45 min.
Anretning:

Som vist på billedet, evt. med det sidste harissa rørt med en smule mayonnaise. 

Bonusinfo

Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?