0
Harissastegte kyllingevinger med nye løg, stegte kartofler & citron & basilikum-yoghurt

Harissastegte kyllingevinger med nye løg, stegte kartofler & citron & basilikum-yoghurt

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Mellemøstlig

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kyllingevingerharissapastesmå kartoflerhvidløgnye løg med top
1 min.
Kylling, løg & kartofler

Vend kyllingevingerne med halvdelen af harissaen, salt og olivenolie, og lad dem stå og hvile lidt, mens du laver resten klar.

Del kartoflerne i kvarte, og del hvidløg i hele, upillede fed.

Skær den øverste grønne top af løgene, og del løgene i både. Vend det hele med god olivenolie, og krydr med salt & peber.

Kom kylling i din airfryer, og steg det i 15 min. ved 200 g.

Kom løg, hvidløg og kartofler ned til kyllingen, skru ned på 160 grader, og steg til kyllingen er gennemstegt, og kartoflerne er møre og gyldne. Det tager typisk 20 min. yderligere. 

NB. Ryst eller vend gerne det hele et par gange undervejs.

græsk yoghurt, 10%basilikumcitron
30 min.
Basilikum-yoghurt

Vend yoghurt med hakket basilikum, citronsaft samt lidt revet citronskal. Smag til med salt, sukker og peber. Kom det i en skål, og dryp med lidt god olivenolie.

harissapaste
45 min.
Anretning:

Som vist på billedet, evt. med det sidste harissa rørt med en smule mayonnaise. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.