0
Havkatfilet med karrychilitopping, limesauce og grøntsagssauté

Havkatfilet med karrychilitopping, limesauce og grøntsagssauté

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Fisk: Skær fisken i portionstykker der er ens i tykkelsen. Placer dem i et smurt ovnfast fad og krydr med lidt salt.

Topping: Bland (blødt) smør, karry, finthakket hvidløg og finthakket chili (brug en mængde efter behag), rasp, salt og lidt peber sammen i en lille skål. Fordel toppingen på fiskestykkerne og bag fisken i en 200 grader varm ovn i ca. 12 min.

Limesauce: Hæld fiskefond (hønsefond kan også bruges) og hvidvin i en gryde og lad det koge ind til ca. halvdelen. Tilsæt fløde, saft og skal fra limefrugten (gem ca. 1/3, som du kan bruge til sidst, når du skal smage til) og lad saucen reducere til den får en cremet konsistens. Kan evt. jævnes med lidt maizena. Smag saucen til med salt, peber og evt. mere limesaft.

Grøntsagssauté: Skær asparges, forårsløg, løg og peberfrugt i mindre stykker og sautér det hele i lidt olie på en pande. Krydr med salt og peber.

Server kartofler til retten.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.