0
Hawaiianske BBQ kødboller med ananas & quinoa
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Kinesisk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

quinoa
1 min.
Quinoa

Skyl quinoaen grundigt i en sigte med koldt vand.

Tilsæt vand så det godt og vel dækker quinoaen, og kog i 10 min. under låg ved svag varme. Sluk, og lad den trække i yderligere 10 min.
Krydr med salt, og lad quinoaen afdryppe i en sigte.
Hakket grisekødHawaii krydderiblandingingefærBBQ sauceananas i stykker
2 min.
BBQ kødboller med ananas

Rør kødet sejt med lidt salt, og rør farsen med halvdelen af krydderimixet. Tilsæt evt. 0,5 æg og 0,5 spsk. hvedemel samt 2 spsk. mælk pr. pers., du laver mad til. 

Form til små kødboller på størrelse med en lille golfbold (3-5 stk. pr. pers.), og steg kødbollerne på en pande med varm neutral olie, til de er gyldne og sprøde.

Kom det sidste af krydderimixet og fintrevet ingefær på panden med kødbollerne, og sautér i 1 minut. Kom ananas samt en smule af saften derfra på panden sammen med BBQ saucen, og kog det igennem. Sluk for panden, og vend godt rundt.

gulerødderforårsløg
25 min.
Gulerødder og forårsløg

Skræl gulerødder, og skær dem i fine strimler på et mandolinjern (eller riv dem på den grove side af et rivejern).

Skær forårsløg i ultra-tynde strimler (brug også de grønne toppe).

Kom begge dele i en skål, massér lidt fint salt i, og vend med lidt lys eddike og god olivenolie. 

35 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Bonusinfo

Hawaii krydderiblanding indeholder:

15% citronskal, 15% ingefær, 15% hvidløgspulver, 15% løgpulver, 15% korianderefrø, 15% sort peber & 10% chili

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?