0
Hawaiikylling i fad
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Airfryer

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

jasminris
1 min.
Kogte ris

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! 

Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.

bacon i skiver
2 min.
Steg bacon

Læg baconskiverne i airfryeren, indstil den på 200 grader, og giv skiverne 7 min. Tag baconskiverne ud af airfryeren, og læg dem på et stykke køkkenrulle.

ægkyllingebryst uden skindmadras karry
5 min.
Kylling

Skær kyllingebrystfileterne ud i 1 cm tykke skiver.

Bland en marinade af æg, karry efter smag, salt og peber (gem en lille smule karry til senere).

Læg kyllingeskiverne i marinaden, og vend dem godt rundt.

spidskålananas i skiver
10 min.
Spidskål og ananas

Skær spidskålen i skiver på ca. 1,5 cm., og læg dem i bunden af airfryerformen. Fordel de marinerede kyllingeskiver oven på kålen, og hæld resten af marinaden henover.

Læg en ananasskive oven på kyllingeskiverne, spray dem med lidt olie, og drys med lidt ekstra karry.

Indstil airfryeren på 180 grader, sæt formen i airfryeren, og giv retten 30 min.

bacon i skiverbasilikum
30 min.
Bacon og basilikum

Skær den sprøde bacon i mindre stykker, og hak lidt basilikum.

40 min.
Anretning

Drys baconstykker og hakket basilikum over retten ved servering.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.