Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Prik hul i plastfilmen, og opvarm retten i enten mikroovn i 6-8 min. ved 800W, eller i en gryde, til retten er gennemvarm. Man kan også varme retten i ovnen ved 170 grader i 25-35 min.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger!
Sæt uret, tik, tak - efter 20 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Rist sesamfrø på en tør pande til de popper og er gyldne. Knus dem let i en morter med lidt fint salt.
Del blomkålet i "både", og steg dem på den pande, hvor du ristede sesam, i halvt olivenolie og halvt smør, til de er gyldne og møre. Krydr med salt og peber.
Som vist på billedet. Drys sesam og plukket og hakket estragon over retten.
Kundekommentarer ()