0
HEAT: Carapulka med knuste kartofler og peber-agurkesalat med persille

HEAT: Carapulka med knuste kartofler og peber-agurkesalat med persille

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Færdigretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
Carapulka
1 min.
Carapulka

Prik hul i plastfilmen, og opvarm retten i enten mikroovn i 6-8 min. ved 800W, eller i en gryde til retten er gennemvarm. Man kan også varme retten i ovnen ved 170 grader i ca. 25-35 min.

kartoflercitronbredbladet persille
2 min.
Knuste kartofler

Skyl og skræl eller skrab kartoflerne. Kog dem møre i godt saltet vand. Hæld vandet fra, og lad dem dampe godt af. Knus kartoflerne let med en grydeske, og rør med generøse mængder god smør eller olivenolie. Smag til med salt og peber, og vend til sidst finthakket persille og lidt citronskal i. (Gem halvdelen af persillen og citronen til salaten).

agurkrød peberfrugtcitronrødløgbredbladet persille
10 min.
Peber-agurkesalat med persille

Skær peberfrugt, agurk og rødløg i fine tern. Pluk bladene af det sidste persille, og kom det hele i en skål med koldt vand i 5 min. Dræn vandet fra, og vend med citronsaft, lidt citronskal samt god olivenolie. Krydr med salt og peber.

20 min.
Anretning

Som vist på billedet.

 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.