Start med at skylle grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Skrab, skrub eller skræl kartoflerne, og kog dem møre i godt saltet vand i 15-18 min.
Mos dem groft med generøse mængder godt smør eller olivenolie, rør mosen med hakket persille (brug det halve her), og smag til med salt og peber.
Mikrobølgeovn:
Løsn og let på låget til bøtten, og opvarm retten i en mikrobølgeovn:
Bøtte til 1 person: 2-3 min. ved 8-1000W
Bøtte til 2 personer: 3-4 min. ved 8-1000W
Bøtte til 3 personer: 4-5 min. ved 8-1000W
Bøtter (2+2) til 4 personer: 6-8 min. ved 8-1000W
Fif:
Rør evt. rundt i indholdet et par gange undervejs, så går det hurtigere, og varmen bliver mere jævnt fordelt.
Bemærk:
Tidsangivelserne er vejledende, da output varierer en del fra mikrobølgeovn til mikrobølgeovn. Prøv dig frem, og vær forsigtig med at varme for længe ad gangen.
VIGTIGT: Bemærk at bøtten IKKE kan varmes i almindelig ovn!
Gryde:
Skrab bøttens indhold over i en tykbundet gryde med en lille smule vand i bunden. Varm det op til kogepunktet, mens du rører i det med jævne mellemrum. Lad retten koge igennem i 2-3 min., til den er gennemvarm.
Pluk bladene af persillen, og kassér stilkene (eller gem dem, og kog dem med i en suppe eller fond).
Skyl persillen grundigt i 2 hold koldt vand, knug vandet fra, og hak persillen groft.
Skær æblerne i tern, pil/skær skrællen fra appelsinerne, og pluk dem derefter i både (de største både kan evt. halveres).
Vend det hele rundt med lidt god olivenolie, lidt finthakket chili efter smag samt lidt salt og peber.
Som vist på billedet med hakket persille drysset over.
Kommentarer og forslag til opskriften