0
HEAT: Italienske kødboller med spaghetti og salat med æbler

HEAT: Italienske kødboller med spaghetti og salat med æbler

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

 

spaghetti, 50% fuldkornkødboller i tomatsauce
1 min.
Pasta

Sæt vand over til pasta. Salt det gavmildt. 

1. Kom pastaen i kogende, saltet vand og kog den al dente. Ca. 10 min. 

2. Skrab bøttens indhold over i en tykbundet gryde, dyb pande. Varm det op til kogepunktet, mens du rører i det med jævne mellemrum. Tilsæt 1/4-1 /2 dl kogevand pr. person. Lad retten koge igennem i 2-3 min., til den er gennemvarm.

3. Vend den kogte pasta i retten i 2-3 min. og smag det hele til med salt og peber og måske lidt olivenolie. 

hjertesalattomateræblerødløg
10 min.
Salat

4. Pluk salaten og anret den på et fad. Skær tomater og æbler i tern og snit rødløg i skiver. Top det hele på salaten, krydr med salt og peber og dryp med olivenolie og lidt eddike. 

 

19 min.
Anretning

5. Anret pasta med kødboller i dybe tallerkener. Top med revet parmesan og servér straks med salat til. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.