0

HEAT Italienske kødboller med spaghetti og salat med nektariner

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten

 

spaghetti, 50% fuldkornkødboller i tomatsauce
1 min.
Pasta

Sæt vand over til pasta. Salt det gavmildt. 

1. kom pastaen i kogende, saltet vand og kog den al dente. Ca. 10 min. 

2. Skrab bøttens indhold over i en tykbundet gryde, dyb pande Varm det op til kogepunktet, mens du rører i det med jævne mellemrum. Tilsæt 1/4-1 /2 dl kogevand pr. person. Lad retten koge igennem i 2-3 min., til den er gennemvarm.

3. Vend den koget pasta i retten i 2-3 min. og smag det hele til med salt og peber og måske lidt olivenolie. 

hjertesalattomaternektarinerrødløg
10 min.
Salat

4. Pluk salaten og anret den på et fad. Skær tomater og nektariner i tern og snit rødløg i skiver. Top det hele på salaten, krydr med salt og peber og dryp med olivenolie og lidt eddike. 

 

19 min.
Anretning

5. Anret pasta med kødboller i dybe tallerkner. Top med revet parmesan pog servér straks med salat til. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.