0

HEAT - kartoffel-porresuppe med bacon, lune pandebrød og råkost

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

 

pizzadej - på surdej (Øko)bacon i ternkartoffel-porresuppe
1 min.
Pandebrød og bacon

1) Del dejen i 2-3 stykker og rul eller træk dem ud på et meldrysset bord. Steg dem i olivenolie på en varm pande. Ca. 2-3 min. på hver side. Hold dem lune i et rent viskestykke i en frysepose. 

2) Steg bacon på en varm pande til den er gylden.

3) Fyld suppen i en gryde og varm den op stille og roligt. 

gulerøddercitronæble
10 min.
Råkost

4) Skrub eller skræl gulerødderne og riv dem groft. Pres saften af citronen og rør den med gulerødderne, smag evt. til med en smule sukker. 

5) skær æblerne i små tern eller riv dem og vend dem i råkosten. 

24 min.
Anretning

6) anret suppen i dybe tallerkner. Top med lidt bacon og servér straks med lune pandebrød og spis råkost til, før eller efter. 

 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.