0
HEAT: Krydrede oksekødsboller i skysovs, ris og æble/drue salat

HEAT: Krydrede oksekødsboller i skysovs, ris og æble/drue salat

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

DU MODTAGER FRA SKAGENFOOD:

• Krydrede oksekødsboller i skysovs

• Ris

• Grønne stenfri druer

• Røde æbler

• Creme fraiche 

Ris: Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger!
Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.

Æble/druesalat: Rør creme fraiche med 1-2 tsk. sukker og lidt salt. (Det skal smage lidt sødt). Skyl æblerne, fjern kernehuset og skær æblekødet i små tern. Skyl druerne, og skær dem i halve eller kvarte på langs. Bland æbler og druer i creme fraichen, og server sammen med retten.

Krydrede oksekødsboller i skysovs: Prik hul i plastfilmen, og opvarm retten i enten mikroovn i 6-8 min. ved 800 W, eller i en gryde til retten er gennemvarm. Man kan også varme retten i ovnen ved 170 grader i 25-35 min.

Anretning: Som vist på billedet.

Indhold fra Halkær:

Kalvefond*, oksekød*, FLØDE*, stegesky, ÆG*, løg*, vand, glutenfri havregryn*,

rapsolie*, majsstivelse*, ribssaft (ribs*, sukker*), salt, balsamicoeddike*, hvidløg*,

kartoffelstivelse*, peber*, oregano*, koriander*, chili*, kanel*

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi 754 kJ / 180 kcal

Fedt 13 g

Heraf mættede fedtsyrer 7,2 g

Kulhydrat 5,5 g

Heraf sukkerarter 1 g

Protein 10 g

Salt 0,9 g

Produceret af: Halkær Ådal, Løgstør eller Emilievejens -slagterforretning, Frederikshavn.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?