0
HEAT: Marokkansk tagine "ras el hanout" med kalvekød, oliven og abrikoser dertil couscous med mynte, tomater og agurk

HEAT: Marokkansk tagine "ras el hanout" med kalvekød, oliven og abrikoser dertil couscous med mynte, tomater og agurk

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
15 minutter
Opskriftstype:
Færdigretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Bonus Info: Ras el Hanout bruges i mange krydrede retter i Marokko og resten af Nordafrika, hvor det både gnides på kød eller røres i ris. Ras el Hanout er arabisk for "leder af butikken", og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
tagine
1 min.
Tagine:

Prik hul i plastfilmen, og opvarm retten i enten mikroovn i 6-8 min. ved 800W, eller i en gryde til retten er gennemvarm. Man kan også varme retten i ovnen ved 170 grader i 25-35 min. 

couscousagurktomatercitronmyntehvidløg
2 min.
Couscous:

Hæld couscousgrynene i en stor skål, og hæld kogende vand over, så det netop dækker. Læg et låg over, og lad grynene trække i 8-10 min. Afkøl dem let, og smuldr dem fra hinanden med fingrene. Tilføj presset/finthakket hvidløg, samt generøse mængder af din bedste olivenolie. Tilføj også citronsaft og lidt fintrevet citronskræl. Hak mynte, skær agurker og tomater i tern, og vend det hele med couscousgrynene. Smag til med salt og peber, og lad retten trække ved stuetemperatur, til den skal spises.

15 min.
Anretning:

Som vist på billedet, evt. med lidt ekstra citron til at presse over retten.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?