0
HEAT: Marokkansk tagine "ras el hanout" med kalvekød, oliven og abrikoser dertil couscous med mynte, tomater og agurk

HEAT: Marokkansk tagine "ras el hanout" med kalvekød, oliven og abrikoser dertil couscous med mynte, tomater og agurk

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
15 minutter
Opskriftstype:
Færdigretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Bonus Info: Ras el Hanout bruges i mange krydrede retter i Marokko og resten af Nordafrika, hvor det både gnides på kød eller røres i ris.

Ras el Hanout er arabisk for "leder af butikken", og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
tagine
1 min.
Tagine

Prik hul i plastfilmen, og opvarm retten i enten mikroovn i 6-8 min. ved 800W, eller i en gryde til retten er gennemvarm. Man kan også varme retten i ovnen ved 170 grader i 25-35 min. 

couscousagurktomatercitronmyntehvidløg
2 min.
Couscous

Hæld couscousgrynene i en stor skål, og hæld kogende vand over, så det netop dækker. Læg et låg over, og lad grynene trække i 8-10 min. Afkøl dem let, og smuldr dem fra hinanden med fingrene. Tilføj presset/finthakket hvidløg, samt generøse mængder af din bedste olivenolie. Tilføj også citronsaft og lidt fintrevet citronskræl. Hak mynte, skær agurker og tomater i tern, og vend det hele med couscousgrynene. Smag til med salt og peber, og lad retten trække ved stuetemperatur, til den skal spises.

15 min.
Anretning

Som vist på billedet, evt. med lidt ekstra citron til at presse over retten.

Velbekomme!

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?