0
JUST Heat: Millionbøf med knuste kartofler & purløg

JUST Heat: Millionbøf med knuste kartofler & purløg

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Færdigretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

melede kartoflerpurløg
1 min.
Knuste kartofler rørt med purløg

Skræl og kog kartoflerne møre i rigeligt, godt saltet vand. 

Snit purløg, og skær agurk og peberfrugt i mundrette stave, mens kartoflerne koger.

Damp kartoflerne tørre, og knus dem let med en grydeske i gryden. Rør kartoflerne med en god klump smør, og smag til med salt og peber.

Vend til sidst purløg i, men gem lidt til anretning.

millionbøf
10 min.
Millionbøf

Varm heat-retten op på en af følgende 2 måder

Mikrobølgeovn:

Løsn og let på låget til bøtten, og opvarm retten i en mikrobølgeovn:

Bøtte til 1 person: 2-3 min. ved 8-1000W

Bøtte til 2 personer: 3-4 min. ved 8-1000W

Bøtte til 3 personer: 4-5 min. ved 8-1000W

Bøtter (2+2) til 4 personer: 6-8 min. ved 8-1000W

Fif:

Rør evt. rundt i indholdet et par gange undervejs, så går det hurtigere, og varmen bliver mere jævnt fordelt.

Bemærk:

Tidsangivelserne er vejledende, da output varierer en del fra mikrobølgeovn til mikrobølgeovn. Prøv dig frem, og vær forsigtig med at varme for længe ad gangen.

VIGTIGT: Bemærk at bøtten IKKE kan varmes i almindelig ovn!

Gryde:

Skrab bøttens indhold over i en tykbundet gryde med en lille smule vand i bunden. Varm det op til kogepunktet, mens du rører i det med jævne mellemrum. Lad retten koge igennem i 2-3 min., til den er gennemvarm.

purløg
20 min.
Anretning

Drys med skyllet og fintskåret purløg, og servér grøntsagsstængerne til.

NB. På billedet er retten lavet med kartoffelmos, men du skal have knuste kartofler til. Man kan servere syltet agurk som tilbehør til retten.

Kommentarer og forslag til opskriften

Næringsindhold pr. person:

Energi:
627 kjl/150 kcal
Fedt:
9,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,5 g
Kulhydrat:
5,6 g
heraf sukkerarter:
2 g
Kostfibre:
0,8 g
Protein:
9,6 g
Salt:
0,8 g