Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skræl og kog kartoflerne møre i rigeligt, godt saltet vand.
Snit purløg, og skær agurk og peberfrugt i mundrette stave, mens kartoflerne koger.
Damp kartoflerne tørre, og knus dem let med en grydeske i gryden. Rør kartoflerne med en god klump smør, og smag til med salt og peber.
Vend til sidst purløg i, men gem lidt til anretning.
Varm heat-retten op på en af følgende 2 måder
Mikrobølgeovn:
Løsn og let på låget til bøtten, og opvarm retten i en mikrobølgeovn:
Bøtte til 1 person: 2-3 min. ved 8-1000W
Bøtte til 2 personer: 3-4 min. ved 8-1000W
Bøtte til 3 personer: 4-5 min. ved 8-1000W
Bøtter (2+2) til 4 personer: 6-8 min. ved 8-1000W
Fif:
Rør evt. rundt i indholdet et par gange undervejs, så går det hurtigere, og varmen bliver mere jævnt fordelt.
Bemærk:
Tidsangivelserne er vejledende, da output varierer en del fra mikrobølgeovn til mikrobølgeovn. Prøv dig frem, og vær forsigtig med at varme for længe ad gangen.
VIGTIGT: Bemærk at bøtten IKKE kan varmes i almindelig ovn!
Gryde:
Skrab bøttens indhold over i en tykbundet gryde med en lille smule vand i bunden. Varm det op til kogepunktet, mens du rører i det med jævne mellemrum. Lad retten koge igennem i 2-3 min., til den er gennemvarm.
Drys med skyllet og fintskåret purløg, og servér grøntsagsstængerne til.
NB. På billedet er retten lavet med kartoffelmos, men du skal have knuste kartofler til. Man kan servere syltet agurk som tilbehør til retten.
Kommentarer og forslag til opskriften