0
Heat: mørbradgryde med sprøde kartofler og sour cream

Heat: mørbradgryde med sprøde kartofler og sour cream

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Færdigretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
mørbradgryde
1 min.
Varm heat-retten op

Prik hul i plastfilmen, og opvarm retten i enten mikroovn i 6-8 min. ved 800W, eller i en gryde til retten er gennemvarm. Man kan også varme retten i ovnen ved 170 grader i 25-35 min.

bagekartoflerStegt kartoffel krydderi
2 min.
Sprøde kartofler

Skyl og/eller skræl/skrab kartoflerne, og del dem i kvarte. Kog dem møre i godt saltet vand. Hæld vandet fra, og lad kartoflerne dampe godt af.

Vend med god olivenolie, krydderiblandingen og salt, og steg i en forvarmet ovn/airfryer ved 225 grader, til de er gyldne og sprøde (vend dem et par gange undervejs).

Smag på dem, og drys evt. med mere salt. 

bredbladet persillecreme fraiche 18%
30 min.
Anretning

Som vist på billedet, top med creme fraiche og hakket persille. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Stegt kartoffel krydderi indeholder:

30% paprika, 15% hvidløgspulver, 10% løgpulver, 10% rosmarin, 10% persille, 10% timian, 10% sort peber, 5% chipotle chili

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.