0
HEAT: Murgh makhani – indisk butter chicken med ris og koriander

HEAT: Murgh makhani – indisk butter chicken med ris og koriander

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
jasminris
1 min.
Ris

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger!
Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.

butter chicken (murgh makhani)
2 min.
Murgh makhani

Prik hul i plastfilmen, og opvarm retten i enten mikroovn i 6-8 min. ved 800 W, eller i en gryde til retten er gennemvarm. Man kan også varme retten i ovnen ved 170 grader i 20-25 min

20 min.
Anretning

Som vist på billedet med yoghurt og skyllet og plukket koriander drysset over retten.

 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
711 kjl/170 kcal
Fedt:
12 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,9 g
Kulhydrat:
4,9 g
heraf sukkerarter:
3 g
Kostfibre:
0,5 g
Protein:
10 g
Salt:
1,4 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?