Prik hul i plastfilmen, og opvarm retten i enten mikroovn i 6-8 min. ved 800W, eller i en gryde til retten er gennemvarm. Man kan også varme retten i ovnen ved 170 grader i 25-35 min.
Skyl og/eller skræl/skrab kartoflerne. Kog dem møre i godt saltet vand i 15-18 min. Hæld vandet fra, og lad dem dampe godt af. Knus kartoflerne let med en grydeske, og rør dem med generøse mængder god smør eller olivenolie. Smag til med salt og peber, og vend til sidst med finthakket basilikum i (gem lidt basilikum til anretningen).
Skær tomaterne i tykke skiver, anret dem på et fad eller direkte i portioner på tallerkenerne. Krydr med salt, peber og lidt sukker. Finthak rødløg, og drys dem over. Hæld god olivenolie over, og pynt med basilikum.
Som vist på billedet.
Kommentarer og forslag til opskriften