0
HEAT pasta bolognese med parmesan og snack grønt

HEAT pasta bolognese med parmesan og snack grønt

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
Børnenes livretter Kassen
Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

 

rigatoniRagù Bolognese
1 min.
Pasta bolognese

1. Sæt vand over til pasta. Salt det gavmildt, det skal være så salt som Vesterhavet. 

2. Kom pastaen i kogende, saltet vand og kog den al dente; ca. 10 min. Afdryp den men gem lidt kogevand. 

3. Varm bolognese i en dyb pande. Kog den helt igennem. 

4. Vend den kogte pasta i raguen. Spæd evt. med lidt kogevand. Smag til med salt, peber og olivenolie efter behov. 

agurkhjertesalatrød peberfrugt
6 min.
Grønt

5. Skær imens grønt: Skær agurken i stave, salat og peberfrugt i både. Anret det hele på et fad.  

17 min.
Anretning

6. Anret pasta bolognese i dybe tallerkner. Top med parmesan og servér straks med snackgrønt til. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.