Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl kartoflerne, og kog dem møre i godt saltet vand. Damp dem af, og vend dem med en lille klump smør.
Pil rødløg, og skær agurk og rødløg ud i små tern. Vend dem med lidt salt. Skær evt. noget af agurken ud i stave.
Lav en eddikelage af 1/2 spsk. af henholdsvis eddike og sukker pr. kuvert. Kom 1 spsk. kogende vand pr. kuvert .i og bland til sukkeret er opløst. Hæld over agurk- og rødløgstern, og lad det stå.
Lun frikadellerne på en pande i lidt smør og olie, og steg dem i 2-3 min. på hver side. Alternativt kan de lunes i en 225 grader varm ovn i 4-5 min.
Skrab sovsen over i en lille gryde med en smule vand i bunden, og kog sovsen igennem i 1 minut. Alternativt kan sovsen varmes op i en mikrobølgeovn.
Servér sovs, kartofler og frikadeller med de syrlige agurker, samt de farvede gulerodsstave.
Til orientering om sovsens farve:
Vores Just Heat retter og sovse er 100% økologiske, og derfor må vi ikke bruge farve som fx. sovsekulør. Vi foreslår, at du har en lille flaske kulør stående, som du kan bruge, hvis du har det lidt stramt med, at abstrahere fra den lidt fesne farve sovsen har ;-) Smagen fejler jo ikke noget! :-)
Kundekommentarer ()