Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
1. Sæt vand over til kartoflerne (Salt det IKKE).
2. Skrub eller skyl kartoflerne, og skær dem i grove stykker. Kom dem i gryden med kogende, usaltet vand, og kog dem helt møre under låg i ca. 15-20 min. Afdryp dem grundigt.
3. Lun evt. mælken. Mos kartoflerne groft med et piskeris. Tilsæt gerne en smørklat, pisk mælken i, og smag til med salt.
4. Lun kødboller og sauce i en gryde eller en dyb pande, og smag til med salt og peber.
5. Skræl gulerødderne, og skær dem i stave. Skær salaten i både, og anret begge dele på et fad.
6. Servér mos i dybe tallerkener med kødboller og sauce, og giv salat og gulerødder til. Sæt gerne olie og eddike på bordet til salaten.
OBS. Kulør findes desværre ikke i en økologisk version, så derfor modtager du retten med hvid sauce. Og så kan du selv tilsætte kulør, hvis du ønsker den med brun sauce.
Kommentarer og forslag til opskriften