Kylling: Riv bladene af rosmarinkvistene og læg kvistene ind i kyllingen. Hak bladene og hvidløgsfeddene fint og rør dem med lidt olie og et godt strø salt og peber. Dup kyllingen tør, gnid rosmarin/hvidløgsolien godt ind i skindet og lad den hvile mens grøntsagerne ordnes. Skrub kartoflerne godt og halver dem. Skrab gulerødderne og skær dem i mundrette bidder. Pil løgene og del dem i hver 6-8 både. Skær citronen (med skræl) i tern og pres dem let henover kyllingen. Vend dem dernæst sammen med kartofler, gulerødder, løg, lidt olie, salt og peber og fordel det hele i bunden af et passende ildfast fad. Læg kyllingen ovenpå og sæt fadet i ovnen ved 175 grader i ca. 1 time (afhængig af størrelse) til kødet er mørt helt ind til benet - dryp gerne med lidt vand undervejs.
Krydderurtesauce: Hak persille og purløg fint og rør det sammen med cremefraiche, salt og peber - tilsæt evt. lidt karry, paprika eller chili efter smag. Lad saucen trække på køl frem til servering.
Giv godt groft brød til retten.
Kommentarer og forslag til opskriften