0
Hel porcelet / pattegris i ovn eller på grill

Hel porcelet / pattegris i ovn eller på grill

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Gnid det indvendige af grisen med godt med salt og peber og derefter med smør rørt med hakkede krydderurter, citronskal, nelliker, hakket løg, skalotteløg, hvidløg og salt og peber. Bacontern og champignoner i skiver og tern af æble blandes og lægges indvendigt i grisen. Luk hullet med et par stegenåle eller sy den sammen.

Overhæld grisen 2-3 gange med spilkogende vand og rids den i store grove tern (3 x 3 cm) krydr godt med groft salt (sørg for at komme godt ind i mellem ridserne). Kom grisen i en 160 grader varm ovn eller på en grill på indirekte varme - eller endnu bedre hvis du har en grill med rotisseur - så steg den derpå. Efter en time justeres varmen til ca. 130 grader, Steges indtil den har en kernetemperatur på ca. 85 grader i den tykkeste del af køllen. Giv den evt. til sidst HØJ direkte varme for at få sprøde poppende svær!

Fif: pensl den i ny og næ med en blanding af æbleeddike - krydderurter og paprika (brug også fedtstof fra den drypbakke du sæter under grisen ved stegning til at pensle med)

Spis med god coleslaw, grøn salat og grillet brød.

Opskriften er til 8-12 personer

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?