0
Helbagt blomkål med rejer, estragonsovs og sprøde mandler

Helbagt blomkål med rejer, estragonsovs og sprøde mandler

Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

blomkål
1 min.
Kog og bag blomkålen

Sæt en gryde, hvor blomkålen kan være i, over at koge med saltet vand. Forvarm ovnen til 225 grader varmluft. 

Kog blomkålen i 10 min. Overfør kålen til et ildfast fad, og bag den i yderligere 15 min., indtil den er mør og har fået masser af farve.

Krydres med salt.

kartofler
10 min.
Kog kartoflerne

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

mandler
15 min.
Rist mandlerne

Mandlerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

fløde 9%citronestragon
20 min.
Rør sovsen

Hak estragonen fint.

Varm en kasserolle eller gryde op ved middel varme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris. 

Tilsæt 1/2 spsk. olie og 1/2 spsk. mel pr. person, og rør rundt i 1 min. Hæld fløden i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper. Skru helt ned for blusset, og smag til med salt og saften fra citronen. 

Tilsæt den hakkede estragon lige før servering.

30 min.
Anretning

Anret blomkålen i tallerkener, og servér kartofler, sovs, rejer og mandler til.

Bonusinfo

Hver eneste dag sørger 10-12 lokale kuttere for, at Launis i Skagen får ferske dybhavsrejer fanget i Skagerrak leveret direkte til fabrikken i Skagen.

Her bliver rejerne straks kogt, pillet og lagt i lage – alt i én proces.

På den måde bevares rejernes friske smag, flotte farve og faste konsistens.

Rejernes størrelse og farve afhænger af årstiden, og derfor kan du opleve en variation fra gang til gang. Den gode smag og høje kvalitet er imidlertid altid den samme.

Launis er den eneste producent i Danmark, som piller rejer og laver produkter af rejer uden rejerne har været frosne.

Fiskeriet i Skagerrak er MSC-certificeret

Næringsindhold pr. person:

Energi:
512 kcal
Fedt:
22,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,2 g
Kulhydrat:
43,5 g
heraf sukkerarter:
11 g
Kostfibre:
8,5 g
Protein:
29,5 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?