0
Bagt kuller med mør porre, syltede rødløg og stegte shiitake

Bagt kuller med mør porre, syltede rødløg og stegte shiitake

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

porre
1 min.
Damp porren

Flæk porren, og skær den i stykker, så den passer i størrelse med en pande eller gryde med tilhørende låg. Kom porren i panden sammen med lidt vand, så vandet lige dækker bunden, og krydr godt med salt og peber. 

Sæt panden/gryden over middel varme, og damp porren i 10-15 min., indtil den er blevet mør, men stadig har lidt bid.

kullerfilet med skind
10 min.
Bag fisken

Tænd ovnen på 140 °C. Skær fisken i portionsstykker. Læg dem i et ildfast fad, der passer til størrelsen på fisken, så den ligger tæt til kanten og uden mellemrum mellem stykkerne. Vend fisken i 1 tsk. olie pr. person, og krydr med salt på begge sider.

Fisken bages i ovnen med skindsiden opad i ca. 10 min. Tjek den løbende under bagningen. Når skindet kan hives af fisken, er den færdig.

 

rødløgcitron
15 min.
Sylt rødløget

Pil løget, skær det i fine skiver, og vend det godt rundt med citronsaft og lidt salt.

bulgur
20 min.
Kog bulguren

Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde, og tilsæt vand, så det lige dækker. Kog i 8-10 min. under låg ved middel varme. Sluk for varmen, og lad bulguren hvile under låg i 5 min. Rør godt rundt i bulguren, så kornene adskilles.

shiitake svampe
25 min.
Steg svampene

Varm en pande op ved høj varme, og steg svampene i 1 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. ved jævnlig omrøring, indtil de får godt med farve. Krydr med salt og peber.

græsk yoghurt, 10%
30 min.
Anretning

Spred yoghurten ud i et fad, krydr med salt, og anret porren henover. Top med bulgur, svampe og rødløg.

Serveres med den bagte fisk.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Næringsindhold pr. person:

Energi:
600 kcal
Fedt:
28,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
11,5 g
Kulhydrat:
45,3 g
heraf sukkerarter:
9,1 g
Kostfibre:
6,1 g
Protein:
37,2 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?