0

Hele knurhaner i ovn med appelsin, fennikel, soltørrede oliven, persille og kartofler med rosmarin og hvidløg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kartofler: Skrub kartoflerne og vend dem med plukket rosmarin, hele upillede hvidløgsfed, 2 spsk. olie, et godt nip salt og peber. Bred dem ud på en bageplade og bag dem ved 200 grader i 25-30 min. til de er flot gyldne og møre.

Fisk: Pil løgene, trim fenniklen og snit dem i ensartede skiver, ca. 4 mm tykke. Varm lidt olie op på panden og rist løg og fennikel ved god varme til de begynder at tage lidt farve. Riv imens 1 tsk. skal af appelsinerne – den skal bruges til fisken. Skær skallen af appelsinerne med en skarp kniv og snit kødet i fine skiver. Læg dem taglagt på bunden af et smurt ildfast fad. Kom hvidvin på panden og kog dem ned til næsten ingenting. Tag panden af varmen, rør appelsinmarmelade og hele oliven i og krydr med en smule salt og peber. Brug en hulske og fordel ”fyldet” (løg, fennikel, oliven etc.) ovenpå appelsinerne, men der skal efterlades 3-4 spsk. glace i panden. Dup fiskene tørre og lav 2 dybe ridser på hver side af fiskene. Gnid dem godt med appelsinskal, 1 spsk. olie, salt og peber og placer dem ovenpå appelsiner og ”fyld”. Fordel glacen i et jævnt lag ovenpå knurhanerne og bag det hele i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min. til fiskene er møre. Drys med hakket persille og server straks.

Server en sprød grøn salat og en kold sennepssauce til.

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?