0
Helstegt dyrekølle med sellerisalat, tyttebærpærer og kartoffelgalette

Helstegt dyrekølle med sellerisalat, tyttebærpærer og kartoffelgalette

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

En flot, stor steg som dyrekølle er festlig at servere ved bordet. Læg den på et stort skære- bræt, og stå og skær den ud for enden af bordet, mens gæsterne tager af tilbehøret.

Kartoffelgalette: Skræl kartoflerne, og skær dem i ultratynde skiver. Smelt smørret i en gryde. Hak skalotteløgene fint, og bland dem med smør og salt, peber og muskatnød. Kom bagepapir i en springform, og kom lidt kartofler i bunden. Dryp med smør, og fortsæt med at lægge kartofler i lag med smør imellem. Tryk kartoflerne godt sammen og ud i siderne til sidst. Stil galetten i ovnen samtidig med dyrekøllen, og lad den brune let. Når du skruer ovnen ned til 150 grader, så fold bagepapiret ned over kartoflerne og bag i endnu 50 minutter. Tjek om kartoflerne er møre, og bag dem eventuelt længere. Læg et rundt fad over springformen,

vend bunden om, og fjern forsigtigt ring og bagepapir.

Dyrekølle: Tænd ovnen på 250 grader varmluft. Læg køllen i en bradepande. Pensl den med olie, og krydr den med salt og peber på begge sider. Læg hele hvidløgsfed og timianstilke un- der køllen. Brun køllen i 15 minutter. Skru ned til 150 grader, og luk lidt af varmen ud af ovnen. Hæld vand eller vildtsuppe i bradepanden, og lad køllen stege, til den er på 52 grader inde ved benet. Tag køllen ud af ovnen, og lad den trække i 15 minutter.

Skysauce: Sigt skyen fra bradepanden, og kog den ind til cirka

3 dl. Spæd med kødsaft fra skærebrættet, som stegen smider, mens den trækker, og når den bliver skåret ud. Rør majsstivelse med 1 dl vand, og jævn saucen med jævningen til den konsistens, du kan lide. Smag saucen til med salt og peber.

Sellerisalat: Rist valnødderne i ovnen i cirka 10 minutter. Hak dem groft. Rør citronsaft i fløden i en skål, og lad den tykne. Riv sellerien groft, hak persillen og vend det i fløden. Smag til med salt og peber. Anret salaten i en skål, og drys med valnødderne.

VILDT af Christine Bille og Trine Krebs

85 opskrifter på lækre retter med vildt. Med stemningsfulde fotos og enkle opskrifter hives det at spise vildt ned på jorden - og så er det ikke så vigtigt om dyrene er nedlagt af dig selv eller købt i supermarkedet (eller hos Skagenfood).

Se flere opskrifter med vildt i bogen ”VILDT” som koster vejl. 299,95 kr. Den kan købes i boghandlere landet over - samt lige HER

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?