0
Helstegt fisk á la Basquaise
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Ovnen forvarmes til 200 grader. Bagekartoflerne koges med salt i 10 min. De tages ud af vandet og sættes til side.

En stegepande/stegeso/bradepande varmes over komfuret, olivenolie tilsættes. Løget skæres i tynde skiver og løg og pebre, brunes let til de er møre. Hvidløg og timian tilsættes og der steges videre i 2-3 minutter under omrøring. Hvidvinen tilsættes og pandens bund skrabes med en træske for at få al smag med. Hønsefond tilsættes og det hel koges op.

Fisken, der er soigneret på forhånd, får salt og peber indeni, såvel som udenpå. Efter hønsefond og hvidvin har kogt i ca. 5 minutter, lægges fisken i panden, sammen med kartoflerne og det hele sættes i ovnen. Fisken steges i ca. 30min. Sørg for at den jævnligt overhældes med væsken. Herefter tages panden ud af ovnen og denne skrues op på grill. Fisken lægges på en bageplade og grilles i 3-5 min. Fisken skal gerne blive gylden og sprød i skindet, men hold øje med den. Den må ikke blive brændt. Fisken anrettes på tallerken, og saucen varmes, smages til med salt, peber og citronsaft, hældes over og rundt om fisken og der garneres med persille.

Her er brugt rødfisk, men andre fisk som knurhane, hvilling eller kulmule kan også sagtens bruges

Kommentarer og forslag til opskriften