0

Helstegt krondyrsfilet i panade af hasselnødder med grov kartoffel-persillerodsmos, honningsyltede abrikoser, grøn salat og timiansauce (4-6 pers.)

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Abrikoser: Kog honning og citronsaft op. Klip abrikoserne i passende stykker og kom dem i. Kog det hele sammen i 5 min. ved svag varme og husk at røre undervejs, så det ikke brænder på.

Salat: Skyl salaterne godt, pluk dem i mundrette stykker og kom dem i en skål. 5 min. inden servering dryppes olie og balsamico over, der drysses med salt og peber, og det hele vendes godt rundt.

Mos: Skræl kartofler og persillerødder, skær dem i stykker og kog dem møre i usaltet vand. Mos kartofler/rødder groft og rør æg, smør og mælk i til en god konsistens. Smag til med salt og server.

Filet: Hak nødderne fint og bland dem med rasp, salt og peber. Dup fileten tør, vend den i mel og børst af, så der kun sidder et tyndt lag. Vend den så i æg og derefter i nøddeblandingen. Varm smør og olie op på en pande. Lad det bruse af og læg så fileten på. Steg fileten i ca. 15 min. (afhængig af tykkelse og stegetemperatur) og vend forsigtigt undervejs. Tag den af panden, dæk den til og lad den hvile i 15 min. Skær den i tynde skiver lige inden servering.

Sauce: Sauter timian, hakket hvidløg, hakket løg og laurbær i stegefedtet fra fileten. Hæld hvidvin og citronsaft på og reducer til en tredjedel. Kom fond på og kog ind til det halve. Skær smørret i tern og tilsæt dem til saucen lidt ad gangen, mens der piskes godt. Smag til med salt og peber, sigt saucen og server med det samme.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?