Abrikoser: Kog honning og citronsaft op. Klip abrikoserne i passende stykker og kom dem i. Kog det hele sammen i 5 min. ved svag varme og husk at røre undervejs, så det ikke brænder på.
Salat: Skyl salaterne godt, pluk dem i mundrette stykker og kom dem i en skål. 5 min. inden servering dryppes olie og balsamico over, der drysses med salt og peber, og det hele vendes godt rundt.
Mos: Skræl kartofler og persillerødder, skær dem i stykker og kog dem møre i usaltet vand. Mos kartofler/rødder groft og rør æg, smør og mælk i til en god konsistens. Smag til med salt og server.
Filet: Hak nødderne fint og bland dem med rasp, salt og peber. Dup fileten tør, vend den i mel og børst af, så der kun sidder et tyndt lag. Vend den så i æg og derefter i nøddeblandingen. Varm smør og olie op på en pande. Lad det bruse af og læg så fileten på. Steg fileten i ca. 15 min. (afhængig af tykkelse og stegetemperatur) og vend forsigtigt undervejs. Tag den af panden, dæk den til og lad den hvile i 15 min. Skær den i tynde skiver lige inden servering.
Sauce: Sauter timian, hakket hvidløg, hakket løg og laurbær i stegefedtet fra fileten. Hæld hvidvin og citronsaft på og reducer til en tredjedel. Kom fond på og kog ind til det halve. Skær smørret i tern og tilsæt dem til saucen lidt ad gangen, mens der piskes godt. Smag til med salt og peber, sigt saucen og server med det samme.
Kundekommentarer ()