0
Helstegt krondyrsfilet med grønne kartofler, vanillepocheret pærer, krydret rødkål og sød vildtsauce (4-6 pers.)

Helstegt krondyrsfilet med grønne kartofler, vanillepocheret pærer, krydret rødkål og sød vildtsauce (4-6 pers.)

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Pære: Skræl pærerne og stik kernehuset ud. Kog vand, sukker og vanillestang op og skru ned til svag varme - lagen skal være lige under kogepunktet. Kom pærerne i og lade dem pochere 10 min. til de er møre.

Kartofler: Kog kartoflerne med skræl og pil dem. Blend krydderurter og olie til en jævn masse og krydr med salt og peber. Vend kartoflerne i olien og hold dem lune indtil servering.

Rødkål: Kom smørret i en stor gryde sammen med krydderier og sukker og lad det smelte sammen. Tilsæt den fintsnittede rødkål og vend det godt i kryddersmørret. Læg låg på og lad dem simre til kålen er mør, men stadig har bid - ca. 5-10 min.

Filet: Gnid fileten godt med salt og peber og læg den på en varm, tør pande. Vend den rundt, til den er forseglet alle steder, kom så olie og smør ved og steg fileten i ca. 15 min. (afh. af tykkelse og stegetemperatur) på alle sider. Læg den på et fad, dæk til og lad den hvile i min. 15 min. Skær den i 2 cm tykke skiver lige inden servering.

Sauce: Kom mel og fond på stegepanden, kog op og reducer til det halve. Tilsæt fløde, gelé og lidt salt og peber. Skær smørret i tern og kom det i saucen lidt ad gangen, mens der piskes grundigt. Kom kulør i, til saucen har en passende farve, sigt og server.

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?