0

Helstegt krondyrsfilet med kartoffel/sellerigratin med parmesanost, sauterede bønner, appelsinsyltede løg og solbærglace (4-6 pers.)

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Syltede løg: Kom saft, eddike, sukker, nelliker og sennepsfrø i en kasserolle og kog det ind til halvdelen. Vend løgene i, skru lidt ned for varmen og kog videre til lagen klæber sig let til løgene.

Glace: Kom alle ingredienserne i en lille gryde og kog det ind ved middel varme til konsistensen er tyk og sirupsagtigt.

Sauterede bønner: Rib bønnerne og del dem i halve og sauter dem på en pande i lidt olie i ca. 5-7 min. Krydres med salt, peber og evt. lidt hakket hvidløg

Gratin: Skræl kartofler og selleri og skær begge dele i tynde skiver. Hak hvidløget fint og pluk timianen. Smør 4 portionsskåle og læg kartofler, selleri, hvidløg, timian og halvdelen af osten lagvis i formene - krydr med salt og peber imellem lagene. Hæld piskefløden over, drys med det sidste ost og bag gratinerne ved 200°C i ca. 30 min. til grøntsagerne er møre og osten er gylden.

Filet: Gnid fileten godt med salt og peber. Varm en pande godt op med lidt smør og olie og læg fileten herpå. Brun fileten på alle sider 3-4 min. og læg den på en bageplade. Bag den i en 225°C varm ovn i 8-10 min. Pak den godt ind og lad den trække mindst 15 min., inden den skæres i tynde skiver og straks serveres.

Anretning: Læg en lille bunke sauterede bønner på midten af hver tallerken og placer tynde skiver krondyrfilet flot ovenpå. Læg de appelsinsyltede løg rundt om og dryp med glacen. Sæt gratinskålene på små tallerkner og server dem som side dish. Giv evt. godt brød og grøn salat til.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?