0
Helstegt krondyrsfilet med vaniljesalt serveret med selleri og spinat i sennepsfløde, skysauce med ribs og knuste kartofler

Helstegt krondyrsfilet med vaniljesalt serveret med selleri og spinat i sennepsfløde, skysauce med ribs og knuste kartofler

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Vaniljesalt: Flæk vaniljestangen på langs, skrab kernerne ud i en skål med en urtekniv og bland dem rigtigt godt sammen med havsaltet.

Kartofler: Skrub kartoflerne rigtigt godt og kog dem møre i velsaltet vand. Kom dem i et passende ildfast fad og klem dem let med hænderne, så de knuses. Dryp olie henover og krydr med salt og peber. Sæt kartoflerne i en 225 grader varm ovn i ca. 30 min. (til de er sprøde og godt gyldne på toppen).

Filet: Krydr fileten med vaniljesalt og friskkværnet peber og lad den hvile 15 min. Brun den kortvarigt på alle sider i lidt olie på en pande og læg den derefter i en bradepande. Pensl med smeltet smør og sæt fileten i en 225 grader varm ovn i 8 min. Tag den ud, dæk godt til med stanniol og et håndklæde og lad den hvile et lunt sted i 15-20 min. Skær fileten i tynde skiver lige inden servering.

Skysauce med ribs: Hæld portvinen i en kasserolle og kog den ned til det halve. Hæld fonden i og reducer igen til det halve. Rør de ribbede ribs i, tag gryden af varmen og smag til.

Selleri: Skræl sellerien og skær den i tern på ca. 1½ cm3. Damp dem lige netop møre i lidt letsaltet vand. Køl af under koldt vand og dryp godt af. Skyl spinaten grundigt og slyng den tør. Kom fløden i en gryde, krydr med salt og peber og kog det ned til halvdelen. Pisk senneppen i, rør selleriternene i derefter og lad det lige komme op og koge. Vend spinat og persille i lige inden servering, varm igennem og smag til med salt og peber.

Giv gerne en sprød grøn salat og godt brød til.

Bonusinfo

Klaret smør: Klar smørret ved at varme det langsomt op, uden at det koger i en lille kasserolle. Når det er smeltet, trækkes det til side og får lov at stå lunt 5-10 minutter så valle og urenheder kan bundfælde sig. Hæld nu den klarede smør (der ligger i toppen) over i en ny skål og kasser vallen (det hvide bundfald).

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?