0

Helstegt oksemørbrad med rosmarin, grillede portobellosvampe på sprød rucolasalat med fyld af gedeost og blåbær serveret med cremet jordskoksauce og pommes risolees (6 pers.)

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Mørbrad

ca. 1,2 kg oksemørbrad

1 bundt frisk rosmarin

kødsnor

Pommes risolées

1 kg små kartofler

Portobellosvampe

6 store portobellosvampe

1 rulle gedeost (fx Saint Maure)

150 g friske blåbær

6 tsk. flydende honning

100 g pinjekerner

1 bakke rucolasalat (100 g)

Sauce

700 g jordskokker

2 skalotteløg

2 fed hvidløg

5 dl kalvefond

2 dl piskefløde

olivenolie

salt og peber

Mørbrad: Trim mørbraden for evt. sener og gnid den godt med salt og peber. Brun mørbraden hurtigt på alle sider i lidt smør og olie på en hed pande og læg den i et ovnfast fad. Fold den tynde ende op under mørbraden, så den bliver lige tyk over det hele og snør de hele rosmarinkviste fast til mørbraden med kødsnor, så de er jævnt fordelt. Sæt mørbraden i en 200 grader varm ovn i ca. 20 min. alt efter hvordan stegen ønskes. Bruges et stegetermometer vil en centrumtemperatur på 55 grader give et rosa resultat. Lad den hvile 15 min. inden kødsnor og rosmarin fjernes og skær kødet i tynde skiver.

Risolees: Skrub kartoflerne og vend dem med lidt olivenolie, salt og peber. Bred dem ud i en lille bradepande og bag kartoflerne i den 200 grader varme ovn til de er møre og gyldne (ca. 30-40 min.).

Portobellosvampe: Fjern stokken på svampene, pensl svampene med et tyndt lag olie på begge sider og krydr med salt og peber. Bag dem gyldne og lige knapt møre i en 200 grader varm ovn i ca. 10 min. - vend dem en gang undervejs. Læg dem på et rent stykke bagepapir med lamellerne/undersiden opad. Læg 2 tynde skiver gedeost på hver, fordel blåbærrene ovenpå og dryp 1 tsk. honning jævnt på hver svamp. Drys med pinjekerner og bag svampene igen ved 200 grader i ca. 10 min. til osten er smeltet, pinjekernerne gyldne og svampene møre. Anret svampene ovenpå den sprøde rucolasalat lige inden servering.

Sauce: Skræl jordskokker og skær dem i grove tern. Hak løg og hvidløg groft og sauter dem i lidt olie på en pande til de er ”klare”. Tilsæt jordskokkerne og sauter yderligere 4-5 min. uden at det tager farve. Hæld fonden på, læg låg på og lad det simre 15 min. til jordskokkerne er helt møre. Blend saucen helt glat med en stavblender og sigt den eventuelt. Rør fløden i, varm igennem og smag til med salt og peber.

Server sammen med en sprød grøn salat og friskbagt groft brød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?