0
Helstegt skærising med bløde løg og frisk salat

Helstegt skærising med bløde løg og frisk salat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
hele flåede skærisingersalt
1 min.
Fisken

Krydr fisken med salt på alle sider og læg til side.

kartofler
3 min.
Kogte kartofler

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skrub kartoflerne grundigt under vand.

Kom kartoflerne i vandet (det behøver ikke at koge), og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca 10 min. til de er møre. Sluk for blusset og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min længere, før du hælder vandet fra.

løgolivenolie, ekstra jomfrusalt
10 min.
Bløde løg

Pil løget, skær det i tynde skiver og læg det på en kold pande eller kasserolle. Sæt panden/kasserollen over ved middelhøj varme, og steg løgene i 2 tsk. olie pr. person. Løgene skal steges i ca. 10 min. under omrøring, til de er karamelliserede og bløde. Krydres med salt.

ærteskudradiserolivenolie, ekstra jomfrueddikesennep
15 min.
Salaten

Skyl salaten, radiserne og ærteskudene grundigt, afdryp for vand og pil bladene fra stokken på salaten. 

Hak radiserne ned i en skål, tilsæt 2 tsk. olivenolie, 1 tsk. eddike og 1 tsk. sennep pr. person og krydr med salt og peber. Vend salaten og ærteskudene rundt i dressingen lige før servering.

hvedemel
25 min.
Fisken

Varm en pande op ved middelhøj varme. Hæld 1 spsk. mel i en tallerken pr. person og vend fisken heri. Steg fisken i 2 tsk. olie pr. person i ca. 4 min på hver side.

citron
35 min.
Anretning

Servér fisken med de bløde løg, salaten og de kogte kartofler og anret med en skive citron ved siden af.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
561 kcal
Fedt:
18,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
1 g
Kulhydrat:
59 g
heraf sukkerarter:
16,5 g
Kostfibre:
11 g
Protein:
34,7 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?