0
Helstegt rødspætte med grønne bønner og persillesovs

Helstegt rødspætte med grønne bønner og persillesovs

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Næringsfordeling pr. person

Energi: 530 kcal

Fedt: 18,3g

Kulhydrat: 48,7g

Protein: 37,4g

Kostfibre: 9,8g

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
små kartoflersalt
1 min.
Kartoflerne

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skrub kartoflerne grundigt under vand.

Kom kartoflerne i vandet (det behøver ikke at koge) og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne, til de er møre, ca. 10 min. Sluk for blusset og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min længere, før du hælder vandet fra.

hele flåede rødspættergrøntsags bouillon
5 min.
Fisken

Sæt ovnen på 200 °C.

Opløs bouillonen i 1 dl kogende vand pr. person.

Læg fisken i et fad med høje kanter og krydr med salt på begge sider. Hæld bouillonen henover og kom et låg på eller dæk med bagepapir og bag fisken i ca. 20 min.

Grønne snitbønner (flade bønner)hvidløgkruspersilleolivenolie, EVOOcitron
10 min.
Grøntsagerne

Varm en gryde op med vand og et godt skud salt.

Skyl bønnerne grundigt og kassér toppene. Pil hvidløget og skær i så tynde skiver som muligt.

Skyl persillen og hak den groft.

Kog bønnerne i 5-7 min. og dræn for vand. Tilsæt hvidløget og 2 tsk. olivenolie pr. person og smag til med salt og citronsaft.  

olivenolie, EVOOhvedemel
20 min.
Persillesovsen

Til den opbagte sovs skal bouillonen fra fisken bruges, så den kan med fordel hældes op i noget mere handy til formålet.

Varm en kasserolle eller gryde op ved middelvarme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris. 

Tilsæt 2 tsk. olie og ½ spsk. mel pr. person og rør rundt i 1 min. Hæld bouillonen i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper. Skru helt ned for blusset og tilsæt persille og smag til med salt og citronsaft.

30 min.
Anretning

Server fisken med de lune kartofler, hvidløgsbønnerne og en stor skefuld persillesovs.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.