Næringsfordeling pr. person
Energi: 530 kcal
Fedt: 18,3g
Kulhydrat: 48,7g
Protein: 37,4g
Kostfibre: 9,8g
Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skrub kartoflerne grundigt under vand.
Kom kartoflerne i vandet (det behøver ikke at koge) og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne, til de er møre, ca. 10 min. Sluk for blusset og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min længere, før du hælder vandet fra.
Sæt ovnen på 200 °C.
Opløs bouillonen i 1 dl kogende vand pr. person.
Læg fisken i et fad med høje kanter og krydr med salt på begge sider. Hæld bouillonen henover og kom et låg på eller dæk med bagepapir og bag fisken i ca. 20 min.
Varm en gryde op med vand og et godt skud salt.
Skyl bønnerne grundigt og kassér toppene. Pil hvidløget og skær i så tynde skiver som muligt.
Skyl persillen og hak den groft.
Kog bønnerne i 5-7 min. og dræn for vand. Tilsæt hvidløget og 2 tsk. olivenolie pr. person og smag til med salt og citronsaft.
Til den opbagte sovs skal bouillonen fra fisken bruges, så den kan med fordel hældes op i noget mere handy til formålet.
Varm en kasserolle eller gryde op ved middelvarme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris.
Tilsæt 2 tsk. olie og ½ spsk. mel pr. person og rør rundt i 1 min. Hæld bouillonen i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper. Skru helt ned for blusset og tilsæt persille og smag til med salt og citronsaft.
Server fisken med de lune kartofler, hvidløgsbønnerne og en stor skefuld persillesovs.
Kundekommentarer ()