0
Helstegt rødspætte/ising og Hasselback butternut med saltet yoghurt

Helstegt rødspætte/ising og Hasselback butternut med saltet yoghurt

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
butternut squasholivenolie, ekstra jomfrusaltsort peber
1 min.
Butternutten

Forvarm ovnen ved 225 grader.

Skrub græskaret og skyld det grundigt. Flæk græskaret, kassér kernerne og skær tynde skiver, på den korte led, i græskaret, ca. 2/3 ned. Man kan lægge græskaret mellem to grydeskeer som ”pude”, hvis man vil undgå at skære hele vejen igennem. 

Læg græskarene på en bageplade, dækket med bagepapir. Pensl dem med 1 spsk. olie pr. person og krydr med salt og peber. Bag græskaret i ca. 30 min, indtil de får en flot gylden overflade og er bløde helt ind til midten.

10 min.
Fisken

Krydr fisken med salt på begge sider og læg på en bageplade, dækket med bagepapir og kom den i ovnen, under pladen med græskar, ca. 15 min før græskaret er færdigt.

eddikesenneppurløg1salatrødt æblefeta
20 min.
Salaten

Bland 1 spks. olivenolie, 1/2 spks. eddike og ½ tsk. sennep og lidt salt og peber pr. person i en skål.

Pil bladene fra stokken på salaten, skyl dem grundigt sammen med purløget og æblet og afdryp for vand. Riv salaten i mindre stykker, hak purløget så fint som muligt og skær æblet i grove tern.

Vend salaten i dressingen lige før servering og riv fetaen i mindre stykker henover.

yoghurt 3,5 %
30 min.
Yoghurten

Hæld yoghurten i en skål og krydr den med salt.

40 min.
Anretning

Dryp den saltede yoghurt henover græskaret og servér den sammen med fisken og salaten.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
535 kcal
Fedt:
30,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
14,5 g
Kulhydrat:
28,7 g
heraf sukkerarter:
28,7 g
Kostfibre:
5,8 g
Protein:
35,1 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?