Mignon: Riv rosmarinbladene af kvistene og hak dem godt. Dup mignonen tør og rul den i rosmarin, salt og peber. Læg stegen i et ovnfast fad, dæk til med film og lad den trække 20 min. ved stuetemperatur. Stil skinkemignonen i en 200 grader varm ovn i 10 min. Tilsæt æblejuicen og giv den yderligere ca. 15 min. (til den er mør). Centrumtemperaturen skal være 60°C, når stegen tages ud af ovnen. Lad den trække tildækket 10 min. inden den skæres i ½ cm tykke skiver. Server æbleskyen som ”sauce”.
Salat: Skær fignerne i kvarte og træk den yderste skal af. Trim melonen for skal og kerner og skær melonkødet i store tern. Fordel begge dele pænt på 4 tallerkner og anret 2 skiver parmaskinke på hver. Skær halloumiosten i 8 skiver, drys knust chili over og rist skiverne gyldne på en pande på begge sider i lidt olivenolie. Rist brødene, læg 2 skiver ost på hvert brød og læg brødene på tallerknerne. Pisk citronsaft, honning, olie og lidt peber (ingen salt!) sammen til dressing, smag til og dryp det over salaten. Slut af med at rive basilikummen groft mellem fingrene henover.
Server fx sammen med ovnbagte kartoffelbåde og smør- og hvidløgsristede svampe.
Kommentarer og forslag til opskriften