0
Helstegt spætte med bønner, forårsløg, granatæble og kota

Helstegt spætte med bønner, forårsløg, granatæble og kota

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

quinoa
1 min.
Kog quinoaen

Skyl quinoaen i en sigte, og sæt den over at koge i rigeligt, letsaltet vand. Lad den koge stille og roligt i 5-10 min. under låg, til den er mør.

forårsløg
3 min.
Rist forårsløget

Halvér forårsløgene og læg dem på en tør pande, og varm op ved høj varme. Rist forårsløget i et par minutter på to sider, indtil den får godt med farve på to sider, og er blevet blød.

Hak i grove stykker og overfør til en stor skål.

solsikkekerner
10 min.
Rist kernerne

Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.

bønner
15 min.
Kog bønnerne

Kog bønnerne i 5 min. og overfør til en skål med koldt vand. 

Dræn det kolde vand fra, hak bønnerne groft og overfør til skålen med forårsløget.

hele flåede rødspætter
20 min.
Steg fisken

Varm en pande pr. fisk op ved middelhøj varme. 

Vend fisken i hvedemel og steg den i 1 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. på hver side, indtil kødet let kan løsnes fra benet.

granatæbleKota-ost
25 min.
Afslut salaten

Pil brud af kotaosten og tilsæt til skålen med salat sammen med quinoaen.

Vend rundt, smag til med salt og peber og top med granatæble- og solsikkekerner.

30 min.
Anretning

Servér fisken med quinoasalaten.

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
595 kcal
Fedt:
28,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
6 g
Kulhydrat:
40,8 g
heraf sukkerarter:
5,1 g
Kostfibre:
11,2 g
Protein:
37,6 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?