Kød: Skær en dyb lomme i mørbraden på langs. Pil 2 fed hvidløg, kom dem i en foodprocessor sammen med rosmarinbladene og hak det fint. Kom abrikoser og tranebær ved og hak yderligere 40 sek. Kom fyldet ind i lommen og luk til med to kødnåle eller snør stegen med kødsnor. Krydr godt med salt og peber og læg stegen i en lille bradepande. Pensl kødet med olie og sæt det i ovnen ved 225°C i 20-30 min. afhængigt af tykkelse - kødet skal føles let fast ved tryk. Tag kødet op af bradepanden, kom 1 dl vand i og hæld så stegesky + vand over i en lille kasserolle. Kom fond og portvin i kasserollen og kog det op. Smag til, jævn med maizena og tag saucen af varmen. Rør fløden i og server straks.
Spinaten: Skyl spinaten grundigt og lad den dryppe godt af. Pil og hak 2 fed hvidløg fint. Varm lidt olie op i en dyb pande eller wok og rist spinaten til de begynder at falde sammen. Kom hvidløg, salt og peber ved og sauter lidt mere (½ minut). Smag til med lidt citronsaft og server straks.
Giv små ovnbagte kartofler og en sprød grøn salat til denne ret.
Kommentarer og forslag til opskriften