0

Helstegt svinemørbrad med timian og hvidløg, smørstegt fennikel og gulerødder og figenchutney

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Chutney: Læg fignerne i en skål, overhæld dem med kogende vand og lad dem trække i 20 min. Hak imens skalotteløg og ingefær fint og læg dem i en kasserolle sammen med rødvin, vineddike og sukker. Klip de hårde stilke af de drænede figner - de kasseres - og skær frugtkødet i små tern. Læg dem i kasserollen, kog det hele op og lad det efterfølgende simre sagte uden låg til chutneyen er tyk og marmeladeagtig. Smag til og lad den køle lidt ned før servering.

Kød: Dup kødet tørt og krydr med salt og peber. Brun kødet i lidt olie på en pande og læg det i en lille bradepande (gem panden med fedtstoffet til senere). Drys timianbladene på kødet og rul kødet frem og tilbage - så bladene sætter sig fast. Bræk hvidløget i fed - uden at pille dem - og skub dem ind under kødet. Sæt fadet i en 200 grader varm ovn i 10-15 min. - eller til kødet føles fast ved let tryk, men stadig giver efter ved hårdere tryk. Lad kødet hvile tildækket i 15 min. og skær det i tykke skiver ved servering. Læg hvidløgene ved, så de kan pilles ved bordet.

Fennikel: Trim fenniklerne og skær dem i kvarte. Skræl eller skrub gulerødderne og flæk dem på langs. Damp begge dele knapt møre i lidt letsaltet vand, hæld vandet fra og lad grøntsagerne dampe tørre. Smelt smørret på samme pande som blev brugt til bruning og lad det bruse af. Tilsæt fennikel og gulerødder og rist dem let gyldne på alle sider. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft og drys med friskhakket persille ved servering.

Server sammen med kartoffelbåde og bearnaisesauce.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?