0

Hjemmebagt brød med selleri, ristet hvidløg og timian (1 stk.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Del hvidløget op i fed, men pil dem ikke. Varm 2 spsk. olie op i en lille kasserolle og rist hvidløgene 3 min. deri. Skru ned for varmen og lad dem sautere sagte til de er helt møre. Skræl imens sellerien og riv dem groft. Pres de møre hvidløg ud af skallerne, mos dem let med en gaffel og vend dem med selleri og timianblade. Kom vandet i en skål og rør gær og sukker ud deri. Rør salt, durummel og grøntsager i og tilsæt melet ad flere omgange til det begynder at blive en dej. Begynd at ælte dejen på køkkenbordet, så snart det er muligt. Sellerien vil smide væde under æltningen, men hvor meget afhænger helt af sellerien, så tilsæt mel efter behov. Ælt dejen i 8-10 min. til den er blød og smidig og form den til et flot brød. Smør en brødform med et tyndt lag olie og læg brødet ned i. Dæk formen til med et fugtigt viskestykke og stil brødet til hævning et lunt sted i en times tid. Slå luften ud af dejen og lad den hæve op endnu en gang. Pensl med lidt olivenolie, drys med flagesalt og bag brødet ved 225 grader i 30-40 min. til det er flot gyldent og lyder hult. Vend brødet ud på en bagerist og lad det køle af inden brug. Server til fx en cremet suppe, med en lækker paté til eller som tilbehør til en god vintergryderet.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?