0
Hjemmebagt socca med stegte rejer og cherrytomater

Hjemmebagt socca med stegte rejer og cherrytomater

Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kikærtemelolivenolie, ekstra jomfru
1 min.
Soccadejen

Pisk kikærtemelet med 1,25 dl vand og 1/2 spsk. olie pr. person til en konsistens ligesom en pandekagedej. Krydr med lidt salt, og lad dejen hvile lidt.

babyspinatSkagenfood håndpillede rejersmå tomater på stilk, f.eks cherry, blomme eller cocktailspidskålhvidløgcitronKota
5 min.
Salaten

Pil hvidløget, og skyl spidskål, citron og tomater. Riv hvidløget og citronskallen på den fine side af et rivejern ned i en stor skål. Skær kålet i fine strimler, og tomaterne i halve. Vend det rundt i skålen med hvidløg og citron. Tilsæt 1/2 spsk. olie pr. person og citronsaften, og krydr med salt og peber. 

Varm en pande op ved høj varme. Når panden er rygende varm, steges spinaten i 1 tsk. olie pr. person i ca. 30 sek., indtil den er faldet lidt sammen. Overfør spinaten til den store skål, og vend den rundt sammen med rejerne og kotaen, der er brudt i mindre stykker. 

20 min.
Socca

Varm en pande op til høj varme, og tilsæt 1/2 spsk. olie. Hæld ca 1/2 dl soccadej i panden, imens den tippes rundt, så dejen spredes ud på hele panden. Steg i ca. 1 min. til den får en mørk overflade. Vend dejen over på den anden side, og steg i ca. 30 sek. Overfør soccaen til en kurv med et viskestykke, som foldes rundt om, så den holder sig lun.

30 min.
Anretning

Servér soccaen med rejesalaten. 

Bonusinfo

Vores udvalgte rejer er fanget i Ishavet i det Nordatlantiske område omkring Grønland og Canada. De koges direkte på havet, og fryses straks derefter ind. Efterfølgende bliver de håndpillet, for så at blive lagt i lage. Kvalitet, der bare smager godt! 

Rejerne er bæredygtigt fanget og MSC certificerede.

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
503 kcal
Fedt:
22,2 /22,2
heraf mættede fedtsyrer:
4,6 g
Kulhydrat:
36,6 g
heraf sukkerarter:
4,1 g
Kostfibre:
5 g
Protein:
36,2 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?